Menu

Dankbaarheid "neem geen nieuwe hap voordat je de vorige hebt doorgeslikt"  Afrikaans spreekwoord.

Voorgerechten


Spies champignons gefrituurd met bierbeslag, geserveerd met een warme
kruidenroomsaus met een vleugje knoflook en plakje een stokbrood.

Volgens velen de beste, onze rundercarpaccio, royaal gesneden. geserveerd met geraspte
oude kaas, sla soorten, balsamico dressing en meer dan 10 pijnboompitten :)

Chik`n Fingers, „tikka masala“ geserveerd als salade met mango salsa en devil jam.
Deze gefrituurde kipfilét reepjes moet je proeven: smakelijk knapperig en zacht.

Een luxe vispallet van plakje gerookte zalm filet,
gefrituurde torpedo garnaal en een frisse tonijnsalade.

Bruschetta is een gegrild brood ingesmeerd met knoflook
en olijfolie, belegd met een noten tapenade,
dun gesneden Gambia ham met verse galia meloen.

Heerlijke kop tomatensoep met heel veel verdraaide
tomaten en een beetje room, soepballetjes en plakje brood.

Soep van de maand. Wat zou het deze keer zijn ?
Uien-, bospaddestoelen-, asperge-, kerrie kokos-, maissoep ?
Geen idee, maar durf je het te vragen ?

Geen zin in een voorgerecht maar wel zin in een mandje stokbrood ?
In 10 plakken gesneden, met kruidenboter en knoflook mayo.

Niemand aan tafel zin in bovenstaande voorgerechten ?
Wachten op een hoofgerecht kan soms wèl even duren...zucht...
Dan maar met z’n allen snaaien van de hete snack trio uit de frituur.
*zeer geschikt voor bisnacksuelen en evt. ook voor *vegetariërs.



Hoofdgerechten


Spies malse varkenshaassaté van 200 gram
op de egg gebakken met satésaus en kroepoek chips.

Heerlijk portie gemarineerde spareribs voor veel
kluif plezier. Incl. een bakje knoflook mayo.

Krokante varkens- , kip of een vega schnitzel
met een champignonroomsaus.


Traditioneel familie gerecht „potjie kos“ van rundvlees,
gegaard in een heerlijke saus met groenten.
In een originele gietijzeren pot bij jou op tafel gezet.

Heerlijke „Cape Malay“ kip curry, zacht romig en een
volle smaak. Let op, er zitten pinda’s, paprika’s en uien in !

Boboti is een traditioneel Zuid-Afrikaanse ovenschotel
van o.a. rundergehakt, groenten, room en kruiden.
Ook is er een vegetarische boboti met goede vleesvervanger !

„Cape Town Fish“, voor de vis liefhebbers.
Een vispannetje gevuld met kleine stukjes vis, zacht gegaard
in een romige saus met fijn gesneden groenten


Tonijn Steak
Een 100% graatvrije geelvin-tonijn filet (200 gr.)
met tomatensalsa en afgelakt met frisse kruiden olie.
Runder Ribeye
Stoer stuk vlees van ongeveer 275 gram,
geserveerd op een plank . Dit vlees heeft wat vetrandjes wat ervoor zorgt dat het heerlijk smaakt.
Runder Steak (grain-fed kwaliteit, 200 gr.)
Deze biefstuk „Flat Iron Steak“ , is gemarmerd met intramusculair vet weefsel. Dit smelt tijdens het grillen en is daardoor malser èn intenser qua smaak.

Al deze grill toppers worden standaard medium/rare geroast op onze bbq egg. Kruidenboter is standaard.
Uitbreiding sauzen, zie info hier onder.





Desserts


Sorbet van vruchtjes,
saus en vanille-roomijs.

Chocococonuts is een dessert
van chocolade ijs en kokos
parfait in een kokosnoot.

Black & White
Vanille-roomijs met
warme chocoladesaus
(18+ met scheut advocaat)

Alles met aardbeien
-Bavaroise, -sorbetijs en -saus.

Salty caramel .
Romig en zoet/hartig ijstaartje
met een pinda chrunch.